koffie kopje

Zo drink jij je koffie in stijl

Voor sommige mensen is koffie een van de belangrijkste dingen om de dag door te komen. In de ochtend zijn de pas echt goed wakker na een kop koffie, in de pauze komen ze even tot rust met een ‘bakkie pleur’ en in hun vrije tijd kletsen ze ook graag bij onder het genot van een goede kop koffie. Als je zoveel koffie drinkt, dan is het wel belangrijk dat het goed op smaak is. Een aantal dingen kunnen helpen om de smaak te verbeteren. Want zeg nou zelf, een smakeloze bak zit niemand op te wachten.

Welk koffiezetapparaat gebruik jij?

Om koffie te maken, kun je natuurlijk gebruikmaken van het oude, vertrouwde koffiezetapparaat. Een paar scheppen koffie in de filter, wat water erbij en een paar minuten later is het klaar. Maar met de mogelijkheden van tegenwoordig is dit al behoorlijk ouderwets. Gun jezelf als fervent koffiedrinker een smaakvolle bak en investeer eens in een goede koffiemachine. Zo zijn er tegenwoordig genoeg koffiezetapparaten te vinden met een bonenmaler. Of gooi het compleet over de andere boeg en zet je dagelijkse espresso’s met een ECM espressomachine. Dit apparaat zal ook zeker stijlvol staan in je keuken.

Voeg zelf extra smaak toe

Je kunt verschillende blends gebruiken om te genieten van verschillende smaken koffie. Maar het kan ook op een andere manier. Voeg bijvoorbeeld eens wat siroop toe aan je koffie. Deze kan je kopen in de supermarkt of bij koffiespeciaalzaken. De siroop is verkrijgbaar in smaken als karamel, hazelnoot en vanille. Voeg een druppeltje hiervan toe aan je kopje koffie, roer het even goed door en je kan genieten van een kop koffie met een heerlijk smaakje. Dat bespaart je een bezoekje aan een dure koffiebar.

Houd de koffie warm

Je wilt even ontspannen genieten van je kopje koffie, maar opeens gaat de deurbel. Dus je staat weer op om de deur open te doen. Een paar minuten later keer je weer terug, neemt eindelijk een slok van je koffie en merkt dat deze in de tussentijd behoorlijk lauw is geworden. Dat komt de smaak niet ten goede. Gelukkig zijn er een aantal koffie accessoires verkrijgbaar die jouw geliefde drankje goed op temperatuur houden. Schenk bijvoorbeeld de koffie vanuit het apparaat over in een koffiepot van rvs en gebruik thermoglazen om uit te drinken. Of gebruik een koffiezetter. Deze oogt als een thermoskan, maar heeft een filter zodat je alleen maar water op de koffie hoeft te schenken. Op deze manier kan je het ook gebruiken om thee te maken.

koffiemachines kiezen

Koffiemachines kiezen

Koffie is enorm heilig voor de meeste werkende mensen. Bijna iedereen heeft thuis een koffieapparaat om te zorgen voor het eerste en laatste kopje koffie van de dag, maar hoe komen we dan aan onze andere kopjes koffie overdag. Steeds vaker is er op het werk ook een koffiezetapparaat om ons te kunnen voorzien van de koffie behoefte. Maar smaakt het kopje wel net zo goed als thuis en zo niet waar ligt dat dan aan. Ligt dat aan een ander koffiemerk of aan het apparaat wat de koffie maakt? In dit artikel zal duidelijk worden wat nou daadwerkelijk de impact is van een koffiemachine op de smaak van het vertrouwde bakje koffie.

Verschillende koffiemachines
Iedereen zet zijn koffie op een andere manier. De een gebruikt een automatische machine en de ander maalt het zelfs met de hand. De vraag is natuurlijk of het de smaak verbeterd of verslechterd. Tegenwoordig gebruiken veel mensen de nieuwste nespresso machine of ze gebruiken een koffiemachine die alle cups zoals dolce gusto kan verwerken. In principe maakt het niet uit welke machine er word gebruikt om het kopje koffie te zetten. Het gaat er vooral om welk merk het vaak is. De kwaliteit van de bonen bij A-merken is vaak vele malen hogen dan die van B-merken. Een punt wat wel belangrijk is als er wordt gekeken naar de aanschaf van een koffiemachine, is het feit wat deze allemaal kan. Het grootste voordeel aan een koffiemachine is namelijk dat die sneller koffie kan zetten wat tijd bespaart.

Al met al maakt het dus niet veel uit voor de smaak als er gekeken wordt naar koffiemachines. Wel is het belangrijk te kijken naar welke koffiecups en/of koffiebonen er gebruikt worden. Dit omdat deze vaak in kwaliteit verschillen. Dus geen zorgen over de koffiemachine op het werk een andere smaak geeft, maar zorg er wel voor dat je hetzelfde merk gebruikt als thuis.

koffie deal slider 2

Top 10 koffiezetapparaten

Een koffiezetapparaat kopen is geen dagelijks bezigheid. Daarom is het verstandig om hier wel tijd in te investeren. Wat voor apparaat wil je precies bestellen?